För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Monteringsmedel Pertex® Histolab for automated coverslipping 1 L

00871.1000
Information
Holdbarhet mån.
36
Beskrivning

(svenska)

Monteringsmedel Pertex

 

Användningsområde

Monteringsmedlet Pertex® for automated coverslipping är specialanpassat för cytologi och montering i autimatioserade instrument.
Ersättare för Mountex med samma viskostitet som Mountex (dvs tunnare än Pertex).
 
Teknisk specifikation
Pertex® for automated coverslipping är mycket snabbtorkande, vilket möjliggör omedelbar granskning av glasen. Det räcker med ett tunt lager Pertex® för att täckglaset skall fästa på objektsglaset. Produkten är xylenbaserat, monteringen sker direkt ifrån xylen eller absolut alkohol. Form, struktur eller färg på de monterade glasen är bestående även vid längre förvaring.
Dess brytningsindex ligger nära det för glas vid +20º C.
Viskositeten är lägre än hos vanlig Pertex och den låga viskositeten (480 cPs), förhindrar bildandet av bubblor.(Vanlig Pertex har ca 650cPs). Lösningen är neutral och färglös. Produkten är mer lättflytande än vanlig Pertex. Du kan använda Pertex® for automated coverslipping i alla typer av monteringsinstrument.
 
Fördelar
Räcker med ett tunt lager vid användning för att täckglaset skall fästa på objektsglaset. Det är osynligt eftersom brytningsindex ligger så nära det för glas. Den låga viskositeten gör att medlet lätt flyter ut över glaset och förhindrar bubblor. Pretex kan användas i alla typer av monteringsinstrument. Produkten har bestående färg, form och struktur vid långvarig förvaring. Torkar snabbt. Lösligt i både Xylen och etanol och det går därför att montera från båda. Går även att montera för hand från HistolabClear om man låter HistolabClear dunsta en stund innan montering.
Start > E-line Norge > Kemikalier > Monteringsmiddel > Monteringsmedel Pertex® Histolab for automated coverslipping 1 L
Annonser